• Looking for employees?
  • vlag taal
  • vlag taal
Hoe kom ik snel aan
flexibel inzetbare mensen
voor de metaalsector?
headerafbeelding
afbeelding leeg
 

De geschiedenis van Laudam in vogelvlucht

Historie, wat klein begon is uitgegroeid tot …

Eind jaren ’90 ondervindt de ondernemende familie Laudanscy tijdens het werken in Nederland, het tekort aan geschikt personeel. Terwijl in Polen de werkeloosheid groot is, kost het Nederlandse ondernemers moeite om gemotiveerde arbeidskrachten te vinden. Vanuit een appartement in Roosendaal wordt hét idee geboren een onderneming te starten die vrienden en kennissen uit Polen in Nederland aan het werk kan helpen.


Polen is dan nog geen lid van de Europese Unie dus is er geen sprake van vrij werkverkeer in Nederland. Inwoners uit de Zuidwestelijke regio van Polen (Silezië) beschikken echter over zowel een Pools als een Duits paspoort waardoor zij zonder werkvergunning in Nederland mogen werken.

 
 

Op 8 mei 2000 is Laudam - een samenvoeging van het begin van de familienaam en het achterste deel van bekende Nederlandse steden - officieel opgericht. Met 7 medewerkers in dienst, verdeeld over 4 klanten wordt een start gemaakt met het bedrijf wat inmiddels vele duizenden mensen aan werk heeft geholpen. Laudam Detachering is geboren!

Sinds 2004 is Piotr - een potig kereltje dat van aanpakken weet - als herkenbaar beeldmerk toegevoegd aan het logo.


1 mei 2007 is een gedenkwaardige dag, de beperkingen voor werknemers uit Polen worden door Nederland afgeschaft en de Poolse werknemers zijn welkom op de Nederlandse arbeidsmarkt. Voor Laudam betekent het openstellen van de grenzen een groter aanbod aan gespecialiseerd en vaktechnisch personeel.

 
 

Eveneens een belangrijke ontwikkeling in 2007 is het behalen van het NEN-4400-1 certificaat. Deze NEN norm stelt eisen aan uitzendondernemingen met betrekking tot de personeelsadministratie en de afdracht van belastingen en sociale premies. En net zoals ieder NEN gecertificeerd bedrijf wordt Laudam hierdoor ook opgenomen in het openbare register van de  “Stichting Normering Arbeid”.

Een jaar later, in juli 2008, mogen we na een geslaagde audit ook het VCU-keurmerk voeren. Met dit certificaat maken we aantoonbaar dat ons beheersysteem voor veiligheid en gezondheid op orde is. In hetzelfde jaar lanceren wij de Poolshoogte, onze nieuwsbrief waarmee wij een aantal malen per jaar onze relaties informeren over wetenswaardigheden en ontwikkelingen binnen Laudam.

 
   

Met de verhuizing naar Bergen op Zoom in april 2010 wordt ook ons logo in een nieuw jasje gestoken. Laudam kleurt oranje en Piotr krijgt Anna als vrouwelijke collega. Het uitstapje naar Bergen op Zoom duurt 7 jaar en in mei 2017 keren we dan ook terug naar Roosendaal om onze intrek te nemen in een prachtige zichtlocatie aan de Rijksweg A17 op bedrijventerrein Borchwerf I

Zoals gezegd, het betreft de geschiedenis in vogelvlucht, dus de bloemlezing is verre van compleet. We verhuisden regelmatig, vierden feesten en talrijke (arbeids)jubilea, stonden op beurzen en sponsorden goede doelen. Wat in al die jaren nooit is veranderd, is de klantfocus en het centraal stellen van de mens en bovendien wordt er onverminderd consequent geïnvesteerd in kennis en opleiding én in de relatie met onze klanten!    Waarmee kunnen wij u van dienst zijn ?

Zoekt u gekwalificeerd personeel? Dan kunt u stoppen met zoeken, want wij hebben de mensen voor u en ze kunnen per direct beginnen. Een groot aantal van onze medewerkers is tegenwoordig VCA-B gecertificeerd zodat ze zonder moeite ingezet kunnen worden bij VCA-gecertificeerde bedrijven. Voor vakmensen voor productie- en inpakwerk en voor 'extra handjes' tijdens het oogstseizoen, ons brede personeelsaanbod maakt dat u altijd slaagt bij Laudam.Wij helpen u graag verder

Wij zijn er voor u, wij werken voor u! Onze accountmanagers beschikken over het diploma VCU-VIL (leidinggevenden en intercedenten) en kunnen u als geen ander adviseren over de samenwerkingsmogelijkheden. Zij zijn in staat uw vraag om flexibele personele inzet te matchen met onze mensen. Bel voor een afspraak en ervaar de zorg en aandacht van een betrokken sparringpartner die zorgt dat alles loopt zoals u dat wenst. Onze mensen helpen u vooruit.