• Looking for employees?
  • vlag taal
  • vlag taal
Waar vind ik 24/7
flexibel en vakbekwaam
productiepersoneel?
headerafbeelding
afbeelding leeg
 

Weekbericht - Week 48 2020

Medewerker aan het woord: Tomek, planner

Het werk bij Laudam is mensenwerk, veel van onze klanten geven aan dat ze het persoonlijk contact met Laudam juist zo plezierig vinden. Graag stellen we dan ook regelmatig een medewerker aan u voor. In deze editie van Laudam Nieuws stellen we u voor aan onze ‘langstzittende’ medewerker Tomasz (‘Tomek’ zoals hij wordt aangesproken door zijn collega’s) . Aan de hand van 6 vragen geven we u een beeld van deze sympathieke planner.

1. Tomek, jij bent planner bij Laudam, wat houdt dat in?

  • Ik ben samen met mijn collega dagelijks verantwoordelijk voor het invullen van alle aanvragen bij onze klanten, waarvoor we de best mogelijke werknemers willen plaatsen. Bij veel klanten is het een vaste ploeg, waarbij ik eventuele zieken moet invullen. Daarnaast hebben we ook veel dagelijks opschalen of afschalen bij bestaande en nieuwe klanten. Voor opschalen moeten we dan ook echt vaak mensen werven, selecteren en plaatsen. Ach ja…  met de afstemmomenten met mijn collega’s van Huisvesting, Opleiding en V&R (Verkoop & Relatiebeheer) is dan m’n dag al aardig ingevuld.


2. Laudam bestaat dit jaar 20 jaar in Nederland, maar jij werkt al 23 jaar voor Laudam, hoe zit dat?

  • Ja, dat lijkt niet te kloppen... Laudam 20 jaar en ik 23 jaar in dienst van Laudam. Het zit zo; ik heb voordat ik met de start van Laudam in Nederland meeging nog 3 jaar gewerkt bij de eerste jaren van Laudam in Polen. Ik was daar verantwoordelijk voor de werving van geschikte kandidaten. Eerst werkte deze geworven uitzendkrachten in Polen en 20 jaar geleden ging ik samen met het hele bedrijf naar Nederland om Poolse arbeiders te laten werken in Nederland.


3.  Wat kun jij je nog herinneren van je start van 23 jaar geleden?

  • Van mijn start 23 jaar geleden kan ik me nog herinneren dat ik, ondanks dat ik moest wennen aan de nieuwe baan, het vooral heel erg leuk vond om te werken met mensen. Van mijn start in Nederland, 20 jaar geleden, kan ik me vooral de ‘aparte’ manier van spreken van de Nederlanders herinneren, met name bij het uitspreken van woorden met de letter ‘g’ aan het begin van het woord dacht ik even dat ze keelklachten hadden :-). Nee, zonder gekheid, ik herinner me vooral de openheid van de Nederlanders me heel goed, ik had al heel snel een klik met hun mentaliteit. Eigenlijk is er veel overeenkomst in houding tussen Nederlanders en Polen.


4.  Wat vind je fijn en minder fijn aan je rol als planner?

  • Dat ik niet weet van te voren hoe de dag gaat verlopen. Als planner moet ik sterk reageren op wat er gebeurt bij klanten en uitzendkrachten. Die hectiek vind ik wel fijn. Iedere dag ga ik met een goed gevoel naar huis, ondanks dat sommige dagen best wel pittig kunnen zijn.


5.  Bij Laudam werken veel mensen nog van het eerste uur bij Laudam, met wie werk je al lang samen?

  • Ja dat klopt. Zo werk ik bijvoorbeeld met mijn collega’s Jarek, Nina, Kasia en Marta al 20 jaar samen. Je kent elkaar door en door. Daardoor kunnen we onderling goed schakelen. Trouwens ook met de mensen die later bij Laudam zijn gekomen is het fijn samenwerken.


6.  Hoe zie jij de toekomst vanuit jouw werk?

  • Daar heb ik een goed gevoel over. Ik zie dat Laudam een sterke partij is in de uitzendwereld. We hebben een goede band met ‘oude’ klanten terwijl nieuwe klanten zich snel thuisvoelen bij ons. Ondanks dat de huidige economie best onvoorspelbaar lijkt, geeft ons team en de gemiddeld hoge klantwaardering mij een positief gevoel voor de toekomst.


Dank Tomek voor dit gesprek en je antwoorden.

#praca_w_Holandii