• Looking for employees?
  • vlag taal
  • vlag taal
Waar vind ik 24/7
flexibel en vakbekwaam
productiepersoneel?
headerafbeelding
afbeelding leeg
 

Weekbericht - Week 02 2021

Praten Polen ook zo veel over het weer als Nederlanders?

Het nieuwsbericht van deze week is eigenlijk niet echt nieuws, meer een kleine anekdote over wat er wel eens gebeurt bij ons op kantoor.

Deze week vertelde een Poolse collega dat er een halve meter sneeuw in een groot gedeelte van Polen wat gevallen. Wat opviel is dat de Nederlanders bij Laudam hier gelijk op ingingen en vroegen om foto’s, de Poolse collega’s hoorde het sneeuwbericht aan en gingen door waar ze mee bezig waren. Over foto, die de Poolse collega desbevraagd liet zien en u in dit artikel kunt zien, moesten de Nederlanders toch hun 'weer-emotie' over uitspreken.

Deze waarneming in verschillende reactie tussen de Poolse Laudammers enerzijds en de Nederlandse Laudammers leiden in de pauze tot een Google-speurtocht. Dit leerde dat de Nederlanders écht veel meer praten over het weer dan welk ander volk dan ook. Er zijn zelfs van buitenlandse onderzoekers geweest dit hier een onderzoek aan hebben gewijd.

De pauze-Google leverde enkele leuke weetjes op ver de Nederlandse volksaard:

-          Nederlanders praten gemiddeld drie minuten per dag over het weer (circa 1uur per week!);

-          Gemiddeld 6 x per week posten we iets over het weer op social media;

-          In ons leven zijn we in dit land gemiddeld 4 maanden actief bezig het opzoeken of volgen van weersberichten;

-          Het weer is nog altijd het #1 gespreksonderwerp als gespreksopener (volgens sommige onderzoekers is dit al eeuwen zo bij de Nederlanders).

De Poolse collega’s gingen voor de Polen ook googlen naar dergelijke statistieken… en vonden niets.

Dan nog even tot slot terug naar de titel van dit bericht. Praten Polen ook zo veel over het weer als Nederlanders? Nee. Toch leuk dat, naast alle overeenkomsten onderling, we allemaal zo van die typische volkskenmerken hebben.

#praca_w_Holandii